Södertälje tog sig ovanför strecket

Södertälje är för första gången på länge ovanför kvalstrecket. SSK fick en poäng i strafförlusten mot Färjestad, samtidigt som Malmö och Leksand förlorade sina matcher på tisdagkvällen.

Det skilljde 30 poäng mellan Södertälje och Färjestad inför kvällens match men det märktes inte på isen. Södertäljespelarna uppträdde respektlöst och var, trots Färjestads vinst, det hetare laget på isen i en match där målen växelvis hittade i nät. Södertälje visade upp en helt annan energi och trygghet än i höstas och verkar vara på uppgång.

I Jönköping matchade Pär Mårts samma lag som i storförlusten senast mot Frölunda. Spelarna revancherade sig och HV71 såg ut att vara riktigt taggade hemma mot Malmö. Peter Ekelund gav HV 1–0 efter en tilltrasslad situation drygt fem minuter in på den första perioden och sedan var smålänningarna i kontroll. Slutresultatet 4–1 var i underkant och bäst i Malmö var målvakten Andreas Hadelöv.

Globen fylldes av tillresta Leksandsfans och även en hel del Djurgårdare hade hittat dit. Kanske tände det Djurgården som ledde med 2–0 efter den första perioden genom mål av Daniel Rudslätt och Fredrik Bremberg. Inför sista perioden hade stockholmarna ökat på till 3–0, men Leksand reducerade till 2–3 och matchen levde i allra högsta grad. Djurgården kunde dock dra längsta strået; Robert Nordmark och Daniel Rudslätt såg till att matchen slutade 5-2.

Frimärksmålvakten Corey Hirsch debuterade i Timrås mål  borta mot Luleå och han kunde fått en bättre start. Magnus Nilsson lade retfullt in 1–0 efter att ha lurat Hirsch både en och två gånger. Efter målet kom Luleå igång på allvar och vann till slut matchen med 4–1.

Övriga resultat:

Linköping–Frölunda: 0–2 (0–0,0–0,0–2)

Brynäs–Modo: 0–2 (0–1,0–0,0–1)