Forwardproblem för Leksand

Leksands IF har problem i sitt utsatta läge i elitserietabellen.
Två av lagets mest namnkunniga forwards får just nu inte spela, men av olika skäl. Det handlar om Jens Nielsen och Robert Nilsson.

Jens Nielsen, lagets kanske bäste spelare, kommer bli avstängd i flera matcher efter den farliga tacklingen mot Djurgårdens Nicklas Falk igår.

Tacklingen träffade Falks huvud och Nielsen fick matchstraff direkt. Han är automatiskt avstängd i nästa match, men tidigare under säsongen har liknande tacklingar gett flera matchers avstängning. Definitivt beslut kommer från Diciplinnämnden på fredag.

När det gäller unge Robert Nilsson är läget mer komplicerat. Just nu är han avstängd av Leksand eftersom han sagt att han vill lämna klubben. Han vill till Djurgården, som är intresserade av honom, men Leksand kräver minst 400 000 kronor för Nilsson och det vill stockholmarna inte betala, säger klubbdirektören Tommy Engström.

Summan är en av förbundet fastställd avgift för en spelare av Nilssons kaliber. Djurgården kan dock tänka sig att låna Nilsson resten av säsongen, och göra affär till nästa säsong, men det går inte Leksand med på. En märklig situation för en av sveriges mest lovande hockeyspelare, minst sagt.