Ingen svensk glädje på Paralympics

Nej, än så länge är det inte mycket att glädja sig över som svensk här på Paralympics.

Tre raka förluster i curlingen är inte alls vad vi förväntat oss av lag Jalle Jungnell som tog brons i Turin och som tog silver på VM som avgjordes just här i Vancouver ifjol.

Nu är det bara segrar som gäller om inte medlajchansen definitivt ska va borta. Ikväll väntar matcher mot Norge och Kanada.

Hemmanationen har inlett med tre raka segrar. Det kan va godnatt för svenska laget i rullstolscurling redan ikväll...

En minut och 45 sekunder. Så nära var det svenska kälkhockeylaget en drömstart på turneringen. 1-0 ledning mot favoriterna Norge trots ett massivt norskt spelövertag.

Sen kom utvisningen, den norska kvitteringen, det missade svenska friläget i förlängningen och sen ribbträffen av Marcus Holm på den avgörande straffen.

Norge stod som segrare och när det efter matchen visade sig att svenske lagkaptenen Jens Kask brutit ett finger var det godnatt för svensk kälkhockey.

1-10 blev det sen mot Kanada och nu spelar det ingen roll hur det går mot Italien. Medaljchanserna är borta. Återstår att försöka bli bättre placerade än i Turin då det blev en sjätteplats.

Några medaljförhoppningar kunde vi inte gärna ha på våra 16-åriga debutanter i slalom. De är här för att se och lära och sen kunna va med och slåss i toppen om fyra år.

Trots Linnea Ottosson Eides olyckliga förstaåk när hon föll två gånger visade hon däremellan upp så pass imponerande åkning att den ansedda österrikiska coachen menade att Ottosson Eide kommer att vara en världsåkare inom bara ett par år.

Det finns trots allt hopp. Åtminstone för kommande Paralympics.

Martin Marhlo
Vancouver