golf

Tiger Woods redo för sin comeback

Golfstjärnan Tiger Woods gör comeback efter en turbulent vinter. Han gör det dessutom som storfavorit.

Tiger Woods har inte tävlat på flera månader. Men redan i comebacken på Masters nästa månad kommer han att vara storfavorit.

– Han skulle aldrig komma tillbaka om han inte var redo, säger Robert Karlsson till TT.

Ryktena om Tiger Woods planerade comeback har varit i omlopp en längre tid och på tisdagen bekräftade världsettan själv på sin hemsida att hans första tävling för säsongen blir Masters, som börjar den 8 april.

"Masters är där jag vann min första major och jag ser på den här turneringen med stor respekt. Efter en lång och nödvändig paus från golfen känner jag mig redo att börja säsongen på Augusta", meddelade Woods på sin hemsida.

Beskedet är inget som förvånar svenske golfkollegan Robert Karlsson. I spelarkretsar har det inte varit någon hemlighet att Woods förbereder sin återkomst.

Kraschade mot träd

Woods har vunnit 14 majortitlar, fyra av dem just på Augustabanan, och jagar Jack Nicklaus rekord på 18 majortitlar.

– Jag hade kanske trott att han skulle återvända redan till Bay Hill (två veckor före Masters). Men annars är det ganska väntat, säger Robert Karlsson.

– Vi har ju vetat om att han är i gång med träningen.

Däremot har Tiger Woods inte tävlat sedan i november. I slutet av månaden kraschade han med sin bil mot ett träd nära hemmet, vilket blev startskottet för en intensiv mediebevakning kring Woods många kvinnoaffärer.

Han har sedan dess kämpat för att rädda äktenskapet med svenska Elin Nordegren.

"Jag har genomgått nästan två månaders terapi och jag fortsätter behandlingen. Även om jag återvänder till tävlandet har jag fortfarande mycket jobb att göra i mitt privatliv", skrev Woods på tisdagen.

"Jättebra för golfen"

Avslöjandena om Woods otrohet slog ner som en bomb i golfvärlden, där Woods är det stora affischnamnet. Hur han kommer att tas emot när han återvänder är svårt att sia om, menar Robert Karlsson. Men det råder inga tvivel om att det är en välkommen händelse.

– Vi har förmånen att ha en av världens mest igenkända idrottare i vår sport, så det är klart att det är jättebra för golfen att han kommer tillbaka.

Radiosporten/TT
radiosporten@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista