Vinnare och förlorare i Bahrain

Det fanns ett par vinnare och en förlorare i Bahrain.

Börjar vi med vinnarna. I första hand Felipe Massa. Han tackade högre makter för att han kunde vara med efter sin svåra olycka i Ungern.

Sedan självklart Fernando Alonso. Kommer inte ta många lopp innan han blir Ferraris teamledare. Och då är vi automatiskt inne på förlorarna. För det kommer tyvärr Massa att bli. Andre man i hos Scuderia. Igen.

Sebastian Vettel. Kan inte ens tänka mig hur det känns att leda ett f1 lopp i 36 av 49 varv och sedan bara blev fyra. Och det är inte hans fel. Avgassystemet som gick sönder. Trots sin unga ålder är jag övertygad om att han hittade på några nya tyska svordomar.

Teamets presschef vågade inte närma sig honom för ett par kommentarer innan han lugnat ner sig.

Michael Schumachers comeback. Du milde tid vilken hype. Fotografer, mest tyskar, som förföljde honom från morgon till kväll. Jag frågar mig bara vad de skall göra med alla bilder de tog. Måste bli inflation på tidningsredaktionerna.

Ingen brydde sig om Nico Rosberg. Och det hade han inget emot.

Måste erkänna att det kändes konstigt att skriva Lotus igen. Sista gången var 1994. Sedan stängde man. Satt och funderade på andra gamla stall och upptäckte i min text att jag också hade skrivit Brabham. Satt tydligen och tänkte på gamla tider.

Gamla tider. F1 firade 60 års jubileum och man hade bjudit in så många gamla mästare som möjligt och köra sina bilar.

Den ende som inte var där var Nelson Piquet. Ryktet sa att han tyckte att de finansiella vilkoren var under hans värdighet.

De nya teamen? Inget får godkänt. Kommer att ta några lopp innan de är med.

På tal om Lotus. Satt och pratade med Mario Andretti, mästare årgång 1978 med en Lotus och Emerson Fittipaldi, 1972, samt den sista teamchefen Peter Warr. Jag kan garantera att vi skrattade högljutt över alla minnen. Tillkom ett par nya. Bl.a. hur Colin Chapman fuskade med Nigel Mansells bil så att han skulle få pole i Monaco.

Hur? Det berättar jag en annan gång.

Fredrik af Petersens
radiosporten@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista