Tung dag för den italienska truppen

Idag spelar vi om semifinalplatsen. Efter Italiens vinst igår mot Kanada i grundspelet måste vi göra upp om vem av oss som får spela mot Canada i semifinalen imorgon kl 10.00.

Kanada hade inte sitt bästa lag på banan igår, för deras del var matchen inte väsentlig. Istället är det nästan det bästa som kunde hända – det lag de möter imorgon fick ingen ledig dag…

Vi vänder på det istället och tänker att vi får mer tid på isen. Vi känner och väldigt taggade inför dagens match och kommer göra vårt yttersta för att ta igen den förlust vi hade mot dem i grundspelet.

Det var efter Italienförlusten, den tredje raka förlusten i grundspelet, som vi ändrade spelordningen i laget. Så Italien har inte mött oss i den konstellation vi nu är. Samtidigt gör kälkhockeylaget upp om sista plats till VM också mot Italien idag. Det kommer bli en tung dag för den italienska truppen…

(17 mars)
Anette Wilhelm
radiosporten@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista