1 av 2
2 av 2
Paralympics

Svensk paralympier dopad

Sverige har drabbats av ett dopningsfall på Paralympics i Vancouver. Glenn Ikonen i det svenska rullstolscurlinglaget har åkt fast efter att ha tagit en hjärtmedicin mot högt blodtryck.

 "Ni bör komma hit!" var den enda information vi fick av pressansvarig på SHIF.

Glenn Ikonen riskerar nu två års avstängning.

– Jag är helt förkrossad. Inte ens i min vildaste fantasi kunde jag tro att det här skulle hända. Jag har ätit vanlig medicin för högt blodtryck och jag trodde det var helt ofarligt, säger Glenn Ikonen till Radiosporten.

Ikonens avstängning är personlig och påverkar inte det svenska lagets resultat hittills under Paralympics men i fortsättning ersätts Ikonen av reserven Patrik Kallin.

Trots att Glenn Ikonen var avstängd lyckades det svenska rullstolscurlinglaget prestera i Vancouver när det väl gällde. Sverige är vidare till semifinal i paralympics efter 6-5-seger i tiebreak mot Italien.

Lag Jungnell hade aldrig ledningen och låg under med 4-5 i den avgörande sista omgången. Där satte svenskarna sina sista stenar rätt och vann till slut.

Martin Marhlo, Vancouver
martin.marhlo@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista