En dopad svensk

Den tanken slog oss aldrig.

Att det var dopning det skulle handla om när vi var tvungna att lämna den pågående kälkhockeymatchen för att hinna till en plötsligt påkallad presskonferens i curlinghallen.

"Ni bör komma hit!" var den enda information vi fick av pressansvarig på SHIF. Ingenting om vad det handlade om.

Däremot fick vi veta att den kälkhockeymatch vi var på inte betydde något. Kvällen innan trodde alla att vinnaren mellan Sverige och Italien skulle vara klara för nästa VM men så var det inte.

Eller? Varken svenska coacher eller Internationella Paralympiska kommitén har koll på vilka regler som gäller.

Det har kommit olika besked under pågående turnering! Fortfarande vet ingen säkert. Amatörmässigt!

Klantigt också av Glenn Ikonen och SHIF:s läkare Magnus Sundblad att inte dubbelkolla den blodtrycksmedicin som Ikonen använt sen flera år tillbaka.

Visst vill man lita på vad en läkare säger - Ikonen hade blivit garanterad av sin företagsläkare att medicinen inte innehöll några förbjudna substanser - men varför inte dubbelkolla det? Man kan aldrig vara för säker.

Just nu tycker jag ändå mest synd om Glenn Ikonen. Det är inte såhär man vill avsluta en idrottskarriär.

En 54-årig man äter blodtryckssänkande medicin. Känns inte som fusk precis. Återstår att se hur lång avstängning det blir.

Martin Marhlo, Vancouver
Martin.Marhlo@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista