Vilken dag! Vilken vecka!

Vilken fantastisk avslutning! Vi tog brons! Helt otroligt.

Vi fick grepp om matchen mot USA från första början och vi visste att de hade mer att förlora än vad vi hade. De kom nämligen på en snöplig fjärdeplats redan förra året på VM.

De var verkligen nervösa och vi behöll lugnet. Jalle gjorde en strålande inknack när det endast återstod en sten från vardera lag i sista omgången. I och med den inknacken hade vi bästa sten men med bara så lite som kanske fyra centimeter.

Vi ledde inför sista omgång med ett poäng och alltså var amerikanarna tvungna att ta minst ett poäng för en skiljeomgång. Inför deras sista sten stod de och pratade i åtta minuter om vad de skulle göra. När de sedan drog stenen så missade de… Vi hade vunnit!

Vilket äventyr! Att komma hem med den här medaljen känns oerhört stort. Allt tid man har lagt ner på träning, resor, tid borta från familjen och främst barnen. Wow! Det var hit vi ville komma. Få en medalj med oss hem i bagaget.

Med tanke på det som hänt inom vårt lag under hela säsongen och inte minst under denna vecka så känns detta bragdartat. Vad vi har kämpat. Som jag sa när vi tog brons i Turin för fyra år sedan – ”Aldrig mer en fjärdeplats”.

(21 mars)
Anette Wilhelm
radiosporten@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".