Vilken härlig avslutning!

Ytterligare ett brons till Sverige genom Zebastian Modin i längdsprint. Med sina blott 15 år (fyller 16 i sommar) är han inte bara yngst i den svenska truppen utan yngst av alla deltagare här på Paralympics i Vancouver. Snacka om skön start på en idrottskarriär!

Det blev alltså totalt två medaljer för Sverige. Två bronsmedaljer. Låter kanske inte så imponerande men det uppfyller målsättning att göra bättre ifrån sig än i Turin. Nu gäller det att fortsätta den trenden.

Det finns flera framtidsnamn i den svenska truppen. I alpint blev det fyra uråkningar på sex starter men Linnea Ottosson-Eide och Simon Jacobsen är bara 16 år gamla och har nu fått göra en första paralympisk start. Framförallt Linnea har fått mycket beröm för sin åkning.

Förhoppningsvis kan det leda till medalj i Sochi om fyra år. Eller i Sushi som alpine coachen Ronny Persson råkade säga under en intervju. Ibland är det bra att kunna klippa i intervjuerna...

Det svenska kälkhockeylaget kom på åttonde och sista plats här i Vancouver. Det är inte godkänt. Förvisso genomgår laget en generationsväxling och har alldeles för få spelare som håller hög nivå men bättre än såhär måste man kunna kräva av landet som uppfann sporten.

Framförallt måste det blir ordning på den Internationella Paralympiska Kommitén som under pågående turnering inte visste vilka kvalificeringsregler som gäller inför nästa VM.

Nu är det dags att packa väskorna och åka hem till Sverige. Om två år London. Om fyra år Sochi.

Avslutningsvis nånting helt annat. Det visade sig att vårt hotell hade en fin relaxavdelning där det bland annat fanns en ångbastu med mentoldoft! Mycket välgörande för redaktör Marhlos envisa förkylning.

Synd att jag inte hann vara där mer än sammanlagt 27 minuter på de elva dagar vi var här. Håller med IOK-delegaten Gunilla Lindberg - det var längre än man trodde mellan Vanouver och Whistler.

(22 mars)
Martin Marhlo
martin.marhlo@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista