Formel 1

Hamilton i trubbel - Vettel var snabbast

Sebastian Vettel och Mark Webber körde snabbast i lördagens tidsträning i Melbourne. Lewis Hamilton stoppades av polisen dagen före för fortkörning.

Den förre världsmästaren var bara elva i lördagens sista tidsträning och hamnade långt bak i startfältet.

Det som leds av Red Bulls duo Vettel och Webber på Melbournes gator på söndagsmorgonen svensk tid.

Men den stora snackisen inför loppet är Hamiltons buskörning som fick polisen att slå på blåljuset, stoppa britten och lägga beslag på hans bil till måndag.

Hamilton tryckte gasen i botten på en av gata kantad av uteserveringar och visade hur duktig han är att spinna med däcken.

Det gillade inte den polispatrull som såg uppvisningen. Hamilton stoppades omedelbart och förhördes av poliserna i en halvtimma.

Senare bekräftade Hamilton händelseförloppet.

– Det jag gjorde var löjligt och jag vill be om ursäkt.

Enligt polisbefälet Scott Woodford samarbetade Hamilton.

– Han kommer troligen att bli åtalad för vårdslöshet i trafik.

Delstaten Victorias evenemangsminister Tim Holding försvarade statens mycket hårda lagar mot vårdslös bilkörning.

– Lagarna gäller för alla. Det spelar ingen roll vad du heter eller var du kommer från. Om du bryter mot lagen får du din bil beslagtagen och får känna på lagens fulla kraft. Lewis Hamilton har insett det, säger Holding.

För tre år sedan fick britten sitt körkort indraget i en månad sedan han kör 196 km i timman på en motorväg i Frankrike.

Radiosporten/TT
Radiosporten@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".