golf

Svensk seger i par-VM efter särspel

Anna Nordqvist och Sophie Gustafsson satte en birdie på tredje särspelshålet och vann i Alicante.

Tre perfekta slag på det sista hålet fixade fram särspel. Väl där satte Anna Nordqvist och Sophie Gustafsson en birdie på det tredje särspelshålet och vann par-VM i spanska Alicante.

– En fantastisk känsla, säger Nordqvist.

Den svenska golfduon Anna Nordqvist och Sophie Gustafsson gick ut i ledning med två slag när inofficiella par-VM i golf avgjordes på söndagen.

Inför det sista hålet var resultatet omvänt. Det australiska paret Karrie Webb och Karen Lunn - som spelade starkt under inledningen av rundan med bland annat fyra birdies - var i ledningen med två slag.

En eagle på det avslutande par 5-hålet krävdes för särspel. Det blev tre perfekta slag. Först slog Nordqvist en bra drive som följdes upp av ett järnslag, cirka 180 meter, upp på green av Gustafsson. Nordqvist satte tvåmetersputten som gav särspel.

– Det kändes fantastiskt att bara ta sig till särspel och egentligen var det väl det som var den stora bedriften. Det blev en riktig bonus att dessutom sedan vinna det, säger Anna Nordqvist till Golf.se.

Paren följdes åt de två första särspelshålen med ett par och en birdie. Avgörandet kom på nästa hål när svenskorna satte ännu en birdie.

– En fantastisk känsla. Speciellt för mig, eftersom det var min första proffsseger i Europa, säger Nordqvist.

För svenskorna väntar närmast en LGPA-tävling i Mexiko.

Radiosporten/TT
Radiosporten@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista