"Hyllas den som hyllas bör"

Så otroligt kul att vi på Radiosporten ställer upp i Vasastafetten i år igen.

Förra årets drabbning i Dalaskogarna minns jag som en av sommarens absoluta höjdpunkter trots väckning halv fem (jag sprang första sträckan) och trots att en alltför mäktig grötfrukost omöjliggjorde mitt mål att springa på den tid jag hade satt upp som mål.

Men hyllas den som hyllas bör nämligen lagkapten Malmqvist som inte bara ordnade all logistik med hämtningar och lämningar vid olika växlingar typ Oxberg och Risberg (ingen lek..), han fixade dessutom en kalasmiddag efter löpningen OCH han sprang/gick sin sträcka på 7 km med en TRASIG vadmuskel !

Vilken annan motionär som helst hade lagt sig ned och låtit sig slukas av mygg i jämförelse med den plåga Dagge måste ha spungit/gått igenom på den mardrömssträckan - allt för att laget inte skulle bryta.

Det var annat det än tilltänkta löpare som skadade sig på skruvdragare eller stukade ryggen när de gick ut med soporna dagarna innan.


(26 april)
Andreas Matz

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista