Glad Anna Lindberg.

EM-guld till Anna Lindberg

Efter skadeproblem och sporadiskt tävlande är simhopparstjärnan Anna Lindberg nu tillbaka med besked.
På söndagen vann hon EM för nationsmästare i Eriksdalsbadet i Stockholm.

En knäskada förstörde mycket av fjolårssäsongen, men nu är Anna Lindberg tillbaka på toppen.
Det var dock inte utan viss dramatik som svenskan knep guldet. Tredje hoppet i försöken, en 2,5 mollbergare i pik, blev en miss och plötsligt låg hon näst sist. Men hon kom tillbaka, avslutade med två mycket bra hopp och tog sig till final.

Där hoppade hon säkert. De nya pikhoppen klarades med glans och trots en mindre miss i det avslutande hoppet, 1,5 mollbergare med 2,5 skruv, kunde hon hålla undan för konkurrenterna.

Hon slutade på utmärkta 303,12 poäng. Tvåa blev Natalija Umyskova, Ryssland, 1,5 poäng bakom Lindberg, och italienskan Tania Cagnotto tog bronset. Det var Lindbergs första internationella seger på nästan ett år och hennes goda form lovar gott inför vårens tävlingar och OS i Aten i augusti.

Fakta: Anna Lindberg

Född: 16 november 1981 i Karlskoga.
Klubb: Bofors.
Tränare: Ulrika Knape-Lindberg, Ulf Karlsson, Helen Boqvist och Christian Augustsson.

Största meriter: EM-brons på 3-meterssvikten 1997 och 2000, VM-fyra på 3 meter 1998, OS-femma på 3 meter 2000, seger i EM för nationsmästare 2002 och 2004.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".