alpint

Glädjebeskedet: Anja Pärson satsar mot VM

Nu är det definitivt. 29-åringen från Tärnaby har bestämt sig för ännu en säsong i den alpina världscupen.

Det blir minst en säsong till med Anja Pärson i pisterna. Det officiella beskedet kom på tisdagen, men redan vid GP-finalen i Garmisch-Partenkirchen i mars gjorde Anja klart med sin skidtillverkare om support också för kommande säsong.

Hur satsningen ser ut för Anjas del är inte helt bestämt, men tidigare funderingar om att satsa på antingen fart eller teknik är inte aktuellt. Det har helt enkelt varit för svårt att välja.

– Jag känner mig bara enormt glad och taggad för att jag bestämt mig för att fortsätta. Men självklart är förhoppningarna att komma till VM i Garmisch-Partenkirchen nästa år i bra form och ta guld där, säger Pärson själv i ett pressmeddelande.

Helt klart är förstås att VM i tyska Garmisch är huvudmålet och där vill hon ha revansch efter OS där störtloppskraschen gjorde att hon inte kunde göra sig själv rättvisa. Det blev en medalj, men Anja ville mer än så.

Efter VM blir det bl a tävlingar i Åre och säsongen avslutas i Lenzerheide, ett av Anjas favoritställen där hon vann totalcupen efter en jättefight ända in på mållinjen med Janica Kostelic.

Samtidigt med Anjas besked blev det också klart att Thomas Sjödin blir ansvarig för damlaget efter Ulf Emilsson som slutar.

Radiosportens alpine expert Torgny Svensson är inte förvånad över att Anja fortsätter.

– Hon är säkert revanschsugen efter årets säsong, säger Torgny, som tror att det är i fart som hennes största chanser ligger.

Det blir för övrigt en säsong för Anja utan pappa Anders som tränare. Men Anders har tidigare till Radiosporten uttryckt att han gärna vill vara med på något hörn.

– Jag orkar inte vara ute en hel säsong, men en eller annan tävling skulle passa bra, säger han till Radiosporten.


Mats Dahlberg
Martin Sundelius
radiosporten@sr.se

Fråga
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista