Trav

Solvallachefen talar ut

Med en månad kvar till Elitloppet på Solvalla har Stockholms travsällskap plötsligt ingen styrelse. Nu tar banchefen över.

För att Elitloppet ska kunna arrangeras som planerat den sista helgen i maj får nu travbanechefen Tore Fyrand ansvaret över hela det löpande på Solvalla, eftersom Stockholms travsällskap står utan styrelse efter tisdagens stormiga möte.

Skälet är att styrelsen misstänker att förre vd:nligger bakom ekonomisk brottslighet, vilket en granskningsrapport skulle ha gett stöd för.

– I den rapporten står det att en del av utbyggningsprocesser som har skett kanske inte följt normala procedurer med dokumentation till exempel, säger Tore Fyrand till Radiosporten.

Den förre vd:n har sagts upp av Stockholms travsällskap. Ordföranden Christer Brandberg avgick tidigare under tisdagen.

Solvallas avgående ledning vill att räkenskaperna granskas mellan 2006 och 2009.

Solvallas förre vd, samt sportchefen Mattias Stenby, lämnade Solvalla redan i september. De sade då att skälet var att de inte ville driva igenom de hårda besparingskraven på travets nationalarena.

Bokslutet för 2009 har ännu inte sänts ut till medlemmarna i Stockholms travsällskap eftersom vissa saker rättats till i efterhand, under 2010, skriver Travronden. Det gäller en fordran på den förre vd:n gällande 2,2 miljoner kronor, som han har betalat.

– Men vad som än händer kommer Elitloppet bli av den 30 maj som planerat, försäkrar Tore Fyrand.

Radiosporten/TT
radiosporten@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista