Marco Pantani. Foto: PRB.

Cyklisten Marco Pantani död

Den italienske stjärncyklisten Marco Pantani hittades död på lördagskvällen.
Pantani var en av Italiens mest segerrika och populära cyklister, men de senare åren av hans karriär präglades av dopningsskandaler.

Marco Pantani hittades död på ett hotellrum i Rimini under lördagskvällen. Dödsorsaken är inte fastställd, men polisen säger att man har uteslutit brott och att man funnit antidepressiva medel på hotellrummet.

Marco Pantani hade en framgångsrik karriär med 1998 som höjdpunkt. Det året vann han både Giro d’Italia och Tour de France, och han gjorde det efter år präglade av skador och bekymmer. Men problemen fortsatte för Pantani. Året därpå diskades han under pågående Giro d’Italia efter att ha haft för högt blodvärde.

Det blev inledningen på flera dopningsaffärer kring Pantani. 2001 fann polisen sprutor med insulin på Pantanis hotellrum, trots att han inte lider av diabetes, och Pantani diskades åter från Girot. Förra sommaren körde Marco Pantani sitt sista Giro då han cyklade in på en sammanlagd 14:e plats.

Marco Pantani blev 34 år gammal.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".