Glada tyska miner.

Tyskland starkast i sprintstafetterna

De tyska skidåkarna dominerade vid sprinttävlingarna vid för-VM i Obersdorf. Både damerna och herrarna hade två lag på pallen vid söndagens parstafetter. Bästa svenska resultat blev en femteplats för lag Anders Högberg och Jörgen Brink.

Tyskland lag II, med Jens Filbrich och Axel Teichmann, vann den hårdas herrfinalen sekunden före Ryssland I (Ivan Alypov och Vassili Rotchev) och på tredje plats kom det tyska förstalaget, bestående av Rene Sommerfeldt och Tobias Angerer, ytterligare en sekund efter vinnarlaget.

Det enda svenska herrlaget i final var Sverige II med Anders Högberg och Jörgen Brink. De slutade på en femteplats 7,2 sekunder efter täten.
Herrarnas sprintstafett kördes över 6x1,2 km.

På damsidan var det dock norskt överst på prispallen. Damerna körde 6x0,8 km och Norge lag I med Marit Björgen och Hilde G Pedersen vann före två tyska lag. Två kom laget med Evi Sachenbacher och Claudia Künzel och tre blev laget med Manuel Henkel och Isabel Klaus. Det svenska laget med Anna Dahlberg och Emelie Öhrstig kom på åttonde plats, drygt 20 sekunder efter norskorna.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista