Modo jublar.

Luleå och Modo knep viktiga poäng

Det var jämnt i söndagens två matcher i elitserien i hockey. Båda matcherna gick till förlängning och där slog Modo Djurgården med 5–4 och Luleå besegrade Färjestad med 2–1.

Magnus Wernblom blev stor hjälte i Kempehallen när Modo vände och vann mot Djurgården. Först satte Wernblom Modos kvitteringspuck till 4–4 när laget spelade i numerärt överläge 5 mot 3. Målet innebar att matchen gick till förlängning och när den var två minuter och 58 sekunder gammal slog Wernblom till igen. Med ett hårt skott satte han segerpucken (5–4) för Modo.

Segern mot Djurgården innebär att slutspelsplatsen är lite säkrare för Modo. Djurgården ligger på tredje plats i tabellen, med två poäng upp till ettan HV 71.

Målfattigt när Luleå vann
Det blev målsnålt i det viktiga mötet mellan Luleå och Färjestad. Ett möte där Färjestad kunde återta serieledningen från HV 71 och Luleå kunde öka på avståndet ner till de jagande lagen under slutspelsstrecket.

Efter 4:19 minuters spel i den första perioden tog Färjestad ledningen genom Jörgen Jönsson i spel i power play. Sju minuter senare kom Luleås kvittering, också det i spel med en man mer på banan. Målskytt var Jonas Rönnqvist. Men efter det var det slut på målgörandet. Ställningen 1–1 stod sig under ordinarie speltid, och i förlängningen var det Luleå som var det hetaste laget. Knappt en minut in på förlängning sköt lagets nye slovak Richard Kapus ett skott i ribban, och i nästa anfall friställde samme Kapus rutinerade backen Roger Åkerström. Åkerström gjorde inget misstag utan kunde ge sitt Luleå segern med 2–1 och därmed den viktiga bonuspoängen.

Luleå har nu ett avstånd på tre poäng ner till Södertälje under slutspelsstrecket, och Färjestad ligger på andra plats i tabellen med en poäng upp till HV 71.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".