Deppig laddning för boxningsstjärna

Ikväll i Sportextra möter ni Majid Jelili, dagarna innan EM i Boxning börjar. Han berättar bl a att han inte boxats eller tränat överhuvudtaget mellan november och slutet av januari. 
 – Jag satt bara hemma, orkade inte med någonting, det var något åt depressionshållet, säger Jelili till Radiosporten.

Jelili har nu varit i träning några veckor inför EM som börjar i kroatiska Pula på torsdag. Han är Sveriges mest kända och bästa amatörboxare på herrsidan just nu och ett stort hopp inför EM, som också är OS kval.

Men uppladdningen kunde ha varit bättre, alltså. Något som han själv beskriver som depression drabbade honom i november och han orkade inte träna överhuvudtaget på två månader. Det var krav från jobbet, -Jelili är sjuksköterska vid sidan om boxningsträningen -från boxningssatsningen och från det privata livet som höll på att knocka honom.

– Till en början är det ju kaos, man tänker, ska det här komma nu precis innan OS-kvalet. Ska jag må så här så skiter jag i OS, det är inte värt det. Men allt det där är historia nu, nu tänker jag framåt och satsar allt, säger Jelili som tog VM-brons 2001.

Han säger också att han kommer sluta med boxningen om han inte lyckas kvalificera sig till OS. Sverige åker till EM med åtta boxare, de fyra bästa boxarna i varje klass är direktkvalificerade för OS. De som misslyckas har ytterligare två chanser i särskilda OS-kval, bl a ett i Göteborg i vår.

Hör Majid Jelili alltså i Sportextra ikväll, då ni också möter ordföranden i Svenska Boxningsförbundet, Björn Rosengren, efter klockan 20.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".