1 av 2
2 av 2
GP2

Ericsson jagar första poängen i Valencia

Svenska GP2-föraren Marcus Ericsson har haft en dålig start på säsongen.

Den svenska racingtalangen Marcus Eriksson spås av många bli Sveriges nästa formel 1-förare.

I nästa lopp, under midsommarhelgen i Valencia, utfärdas ett straff han ådrog sig i den senaste tävlingen i Istanbul, nedflyttning med tio platser från kvalåket.

Blir han femma i kvalet, startar han alltså som 15:e man.

Efter en karriär som nästan gått på räls med många segrar i olika GP-klasser, har steget upp till GP2, serien under formel 1, varit stort.

På tre racehelger och sex lopp har svensken tagit noll poäng.

– Ja, det har varit en tuff säsongsstart. Men jag har utvecklats som förare och fått mer erfarnhet, säger han till Radiosporten.

Och han tycker ändå att han har visat att han kan vara snabb, om allt annat stämmer.

– Men det vore såklart kul att se det i resultatlistan också.

Det finns många anledningar till poängbristen. Dels är bilarna svårare i GP2, och konkurrensen är benhård eftersom alla förare vill upp till formel 1-nivån.

– Det är orimligt att tro att man kan gå in och dominera, men jag hoppades såklart att jag skulle ha några poäng vid det här laget. Vi har helt enkelt inte haft turen med oss, säger Ericsson.

Han har blivit påkörd, kört på andra bilar och haft en växellåda som gett upp.

– Det har varit mycket som hänt, men det har mest varit stolpe ut faktiskt, inte så många grejer som har gynnat oss. Då gäller det att vara ännu starkare för att vinna trenden.

I Istanbul körde Ericsson upp sig från 19 till 13:e plats, då gav växellådan upp och efter en incident fick han straffet som utfärdas under midsommarhelgen.

– Det blir otroligt tufft att gå in i Valencia och bli nedflyttad efter kvalet. Det är ett svårt lopp även utan straffet, för jag har aldrig varit på den banan förut. Men jag kommer göra bra ifrån mig och visa att jag är snabb ändå.

Mats Dahlberg
Lovisa Giertta

radiosporten@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".