1 av 2
2 av 2
tennis - franska öppna

Söderling: "Riktigt tufft"

Jobbigt från början till slut. Så sammanfattar Robin Söderling sin semifinal mot Tomáš Berdych i Paris.

 

Det krävdes fem set för Robin Söderling att avancera till final i Franska Öppna i Paris.

– Idag mötte jag en spelare som höll ett riktigt högt tempo och slog hårt. Det var svårt att komma in i matchen, han satte hela tiden press på mig och jag kände mig aldrig riktigt lugn, säger Robin Söderling till Radiosporten.

Robin hade svårt att ta initiativet och berömde Tomáš Berdych rörlighet på banan.

– Jag lyckades spela som bäst när det behövdes. Men det var en riktig kämparmatch. Matchen blev ungefär som jag förväntat mig och han spelade bra, säger Söderling.

Han tappde ledning till underläge med 1-2 i set.

– Jag visste att om jag höjde mig lite och spelade bra i de viktiga lägena så hade fortfarande bra chans att vinna. Det gäller verkligen att försöka vara positiv och jag höjde mitt spel i slutet av matchen.

Han har spelat matcher under olika väderförhållanden under årets turnering. Men hur det blir spelar ingen roll för Robin.

– Jag kan spela bra i alla förhållanden. Jag tar vad det blir.

Han har också fördel av att ha varit i en final på centercourten i Paris tidigare.

– Det är klart att det är viktigt. Självklart är det svårt att spela sin första Grand slam-final. Nu har jag gjort det och spelat många stora matcher på stora banor mot bra spelare. Jag har lärt mig av alla de matcherna, säger Söderling.

Läs tidigare nyheter:

Gunnar Brink
Johnnie Lager

radiosporten@sr.se

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".