1 av 2
2 av 2
tennis - Franska öppna

Söderling inför superfinalen: "Det är inget hatmöte"

Klockan tre. Söderling mot Nadal. I bästa fall blir det en repris på förra årets möte.


Efter att bland annat ha slagit ut Roger Federer på vägen väntar nu Rafael Nadal i final för Söderling som känner sig förebredd på utmaningen.

- Jag vet ungefär hur jag ska spela men visst kommer jag och Magnus (Norman, tränare) prata lite taktik inför matchen, säger Söderling till Radiosporten.  

Inför finalen i Franska öppna mot Nadal har vissa försökt måla upp det till ett hatmöte men detta är ingenting Nadal håller med om.

- Från min sida tycker jag det är helt fel och det är tråkigt att det ska bli så. Jag har lärt mig att det är så man säljer tidningar. Jag vill otroligt gärna vinna matchen men det hade jag velat vem jag än hade mött, säger Söderling som dock poängterar att det såklart är roligare att vinna mot de bästa spelarna.

Hur skulle det kännas att stå med en Grand slam-titel?

- Det skulle kännas fantastiskt såklart, men även om det bara är en match kvar så är det en lång väg att gå, säger Söderling som är den ende spelare som någonsin slagit Rafael Nadal i Franska Öppna.

Tidigare nyheter:


Hör även:

Elof Hellström
elof.hellstrom@sr.se

Fråga

Svenska Grand Slamsegrar

... i singel

11 segrar
Björn Borg

7 segrar
Mats Wilander

6 segrar
Stefan Edberg

1 seger
Thomas Johansson
Sven Davidsson

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".