Golf

Robert Karlsson förlorade i särspel

Robert Karlsson får vänta på sin första seger på USA-touren i golf. Han hade chansen i Memphis, men förlorade i särspel mot britten Lee Westwood.

– Jag har inte spelat så bra under helgen och hade inte väntat mig att få spela särspel. Jag är glad att jag fick chansen. Jag får lära av det här och se om jag kan lyckas bättre nästa gång, sade Karlsson på presskonferensen.

Det krävdes fyra extra hål för att skilja Karlsson och Westwood åt. Men egentligen trodde ingen av dem att de skulle få chansen att göra upp om segern när den ordinarie ronden gick mot sitt slut.

Amerikanen Robert Garrigus ledde med tre slag inför det sista hålet - men hamnade både i vatten och i en träddunge och gjorde en trippelbogey. I särspelet föll han bort redan på det första hålet.

Karlsson missade en bra birdiechans, för seger, på det andra särspelshålet. På det fjärde avgjorde Westwood genom att sätta sin birdieputt, hans första sedan det fjärde hålet under den ordinarie ronden.

Karlsson får chans till revansch i US open på Pebble Beach i Kalifornien som startar på torsdag. Då kan han både ta sin första seger i USA och Sveriges första seger i en major.

TT

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".