Jämnt och ojämnt i SM-slutspelet

Djurgården gick ut som ett helt nytt lag på isen men fick ändå se sig besegrade av Frölunda med 6–4, Frölunda har nu 3–0 i matchserien vilket också Färjestad har som bortabesegrade Luleå med 2–0.

Det var en högsta klassens underhållning som storpubliken i globen bjöds på och man såg direkt att Djurgården hade bestämt sig för att sälja sig dyrt. Djurgården tog ledningen med 1-0 genom Mikael Johansson efter 7.89 och man ledde också med 2–1 och 3–2. Matchen hade ett högt tempo och såg ut som många trodde att matcherna mellan de både lagen skulle se ut men Frölunda drog alltså det längsta strået. Det var en olycklig puckstuds som friställde Jens Karlsson och han satte den snyggt bakom Djurgårdens målvakt för kvällen, Petter Rönnquist. Oskar Ackerström kunde sedan se hans långskott, som innebar slutresultatet 6–4, glida in på högkant i tom bur.

Det andra laget som går till söndagens omgång med 3–0 i matcher i ryggen är Färjestad. Fredagens match började ganska lojt men blev intensivare ju längre matchen gick och ett antal på-gränsen-tacklingar utdelades från båda lagen. Färjestad var totalt sett det bättre laget och när de under en 2-minuters period i den sista perioden gjorde 2 mål, Jörgen Jönsson och Ulf Söderström, så var det tungt för Luleå. De kämpade hårt men det räckte inte och Färjestad har nu chansen att avgöra på hemma-is.

Matchen mellan Linköping och Timrå, vars tvister utanför rinken har stått i fokus de senaste dagarna, fick ännu en gång avgöras i sudden. Den här gången var det Linköping som gick vinnande ur striden efter att Fredrik Emwall skjöt in pucken från nära håll efter 2.21 in på sudden death. Timrå leder matchserien med 2–1 inför den fjärde kvartsfinalen i vilken Timrå får tillbaka avstängda Kent Manderville. Linköping får fortsätta utan Fredrik Norrena som fick 2 matchers avstängning av diciplinnämnden tidigare under dagen.

HV71 kom till Kempehallen med vetskapen om att de vann den senaste matchen med 10–1, det stod dock 1–1 i matcher. Kanske är det hemmaplanen som är så viktig för Modospelarna för de hade en helt annan tänding än senast. HV71 var inte dåliga men det var Modo som hade bäst utdelning i den första perioden och vann den med 2–0. Juuso Riskman i Modo-målet hade definitivt en bätte kväll än i den senaste matchen och spelade strålande, detta tillsammans med att Modo spelade ett klart bättre box- och powerplay fällde tillslut avgörandet. Modo vann tmed 6-0 och har nu 2–1 i matcher mot det favorit-tippade HV71.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista