Upprördhet över Uefas beslut

Med anledning av det allvarliga bombdådet i Madrid på torsdagsmorgonen vill de fyra spanska klubbar som ska spela i Uefacupen i kväll skjuta upp matcherna.
Men matcherna ska spelas som planerat, enligt Uefa, vilket upprör de spanska klubbarna.

De fyra Uefacupmatcherna med spanska lag är mötena Celtic–Barcelona, Newcastle–Mallorca, Villarreal–Roma och Genclerbirligi–Valencia.
 – En sån här dag kan ingen tänka på fotboll och vi tror att varken spelare eller lag är redo att spela, säger Valencias president Jaime Ortiz.

– Klubbarna i Spanien är upprörda över Uefas beslut att matcherna ska spelas. Detta medan antalet dödsoffer fortfarande räkna, säger Eduardo Castellado, fotbollsreporter på Madrid-tidningen El Mundo.

Den spanska regeringen har tidigare under dagen utlyst tre dagars landssorg för attentatsoffren. Efter diskussioner med Spaniens regering och det spanska fotbollsförbundet så meddelade Uefa vid lunchtid att matcherna ändå ska spelas som planerat.
 – Genom att spela under dessa omständigheter så visar vi världen den sanna andan av fair play, säger Uefas generalsekreterare Lars-Christer Olsson.

Matcherna kommer föregås av en tyst minut och alla spelarna kommer bära svarta sorgband.

Radiosporten
radiosporten@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".