Ingen fortsättning i Västerås.

Västerås säger upp Fosshaug

Efter tolv år i Västerås så väljer nu klubben att inte förlänga Per Fosshaugs kontrakt.
Västerås ordförande, Karl-Erik Eckemark, säger att den främsta orsaken är det sportsliga men att Fosshaugs beteende inte stämmer med ”klubbens värderingar och syn på etik och moral”.

I avtalet mellan Västerås och Fosshaug fanns en klausul om att uppsägning kunde ske av bägge parter mellan den femtonde och trettionde januari. Västerås sade då upp avtalet men hade kommit överens med Fosshaug om att diskutera förlängning efter säsongen, VSK har nu bestämt sig för att inte förlänga.

Den 39–åriga Fosshaug ska höras om en vecka av bandyförbundets tävlingskommitté om sin syn på matchen mot Edsbyn då han klubbade ned Petteri Lampinen och senare crosscheckade Hans Andersson.

Fosshaug var tidigare under säsongen avstängd i en månad efter att ha hotat en domare innan VM. Fosshaug fick då professionell hjälp för att lära sig att handskas med sitt humör men ordföranden Eckermark menar vidare på att den hjälpen inte gör underverk på några veckor.
Per Fosshaugs långa tid i Västerås slutar nu med ett matchstraff för olämpligt uppträdande.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".