golf

Fasth uppskattade det svenska publikstödet

Niclas Fasth gillade publikstödet på Bro Hof i Stockholm. Och svensken ligger bra till i resultatlistan på tre under par.

Niclas Fasth har klarat av den första rundan i Scandinavian Masters och slutade på 69 slag, tre under par.

– Det är ett helt okej score. Det har varit lite blandat, allt har inte varit bra men totalt sett tycker jag att jag spelar okej. Jag satte några puttar och det var allmänt en lyckad dag, säger Fasth.

Det började dock lite tungt för Fasth med en bogey på första hålet.

– Det är väl bara att spela på. Jag krånglade på några hål innan jag kunde komma igång med spelet, men det funkade det med.

Inför turneringen trodde många att flaggorna skulle sättas lite snällare första dagen.

– Det kändes som en lagom mix, ganska som vanligt. Det de gjorde var att de inte spelade banan för lång i dag och det gjorde de naturligtvis rätt i. Det är ju lätt att justera det till i morgon om det skulle behövas. Jag har inte sett så mycket, men det verkar vara ganska lagom scorer i dag.

Golfbanan på Bro Hof har fått väldigt goda vitsord och Fath kan bara instämma.

– Det är skitläckert att spela en bana som är gjord för tävlingsgolf. De behöver inte sätta upp banan extra svårt för att vi kommer, därmed får du en situation där om du spelar jättebra så kan du göra hur många birdies som helst. Och spelar du lite dåligt blir det snabbt annat då, säger Fasth.

Som också berömde den svenska publiken.

– Det var jättebra publikstöd där ute i dag. Hundratals personer som gick med, det var jättekul. Det kombinerat med ett trevligt ställe och att det är i Sverige, säger Fasth.

Jenny Rask
jenny.rask@sr.se

Sophie Gill
sophie.gill@sr.se