Förlägret: Ett minne för livet för de uttagna

Det är ett par hundra meter från hotellrummet ner till en liten hästskoformad sandstrand mellan katalanska klippor här på Costa Brava...

När kvällen kommer finns alla chanser att äta gott på olika tapas-restauranger här i Calella de Palafrugell...

Och visst ja, EM-uppgiften...: Under dagen finns en hel friidrottsarena abonnerad bara för att Du och dina 43 lagkamrater ska kunna putsa och polera 100 m-starterna, rotationen i kulringen eller de där sista stegen i längdhoppsansatsen...

Sammantaget: En helt underbar upplevelse. Ett minne för livet för de uttagna.

De som fick samtal från Stefan Olsson om att "Jo, jag har tagit ut dig till friidrotts-EM i Barcelona... vad skulle du säga om det...?" ska absolut inte klandras för att vara "turister". De har inte krävt att bli uttagna. De har gjort det de gjort.

Sedan är det upp till förbundet att bestämma hur många som ska få njuta av årets godaste chokladmousse, EM.

Förläger är till för att vänja sig vid hög temperatur (som här), tidsskillnad(som inför Osaka och Peking) och allmänt att stärka lagandan, inspireras av likasinnade. Men det är utan tvekan glassigt, lyxigt och trivsamt.

Glassighetslistan för de förläger undertecknad har besökt toppas av Surfers Paradise i Australien (före OS 2000). Sedan i tur och ordning Annecy i Frankrike (före VM 2003), Palafrugell (nu), Feldkirch i Österrike (före EM 2002) och Mariehamn på Åland (före VM 2005).

Häftigt och mysigt nu... MEN det följs av stressen när EM kommer: Målet(pressen) för alla är att säsongens bästa prestation ska komma på Olympiastadion i Barcelona med start på tisdag. Så är det kungjort.

Bengt Skött, Palafrugell
bengt.skott@sr.se