tennis

Larsson vill slå in sista bollen i finalen

Johanna Larsson spelar sin första WTA-final i kväll mot en ryska som har sju titlar på meritlistan. Men svenskan ser ändå sina chanser som goda.

Johanna Larsson spelade i går sin första WTA-semifinal i karriären. Efter att 21-åringen ryskan vunnit första set mot Ksenia Pervak med 6-2, bröt hon sedan ryskans serve direkt i det andra setet. Efter det bestämde sig Pervak för att bryta matchen.

I söndagens final får Larsson möta ryskan Anna Tjakvetadze som i en tresetare vann mot slovenskan Polona Hercog. 23-åriga Anna Tjakvetadze har sju WTA-titlar på meritlistan.

– En otroligt meriterad spelare. Det kommer att bli tufft där ute i dag, hon är van i såna här sammanhang så det kommer att bli en utmaning som heter duga. Men förhoppningsvis ska det gå bra det också, säger Larsson till Radiosporten.

Vad tror du om dina chanser?

– Jag tror att de är bra, jag har spelat bra tennis under veckan. Jag ser fram emot att spela finalen och hoppas att det är jag som slår in sista bollen. Det är det viktigaste, säger Larsson.

Vad ska du göra fram till finalen?

– Jag ska iväg och käka lite nu och sen vänta in bollen klockan fem. Sen får man ta det lugnt till matchen kommer, säger Larsson.

Finalen spelar klockan 20.00 i kväll.

Alexander Lundholm
alexander.lundholm@sr.se

Sophie Gill
sophie.gill@sr.se