Majid Jelili kan missa OS.

Jelili riskerar missa OS-kvalet

Sveriges på förhand största OS-hopp i boxning, Majid Jelili, kan missa den absolut sista chansen att ens ta sig till Aten.
Just nu har Jelili inte tränat på flera veckor på grund av en förkylningsinfektion som inte vill släppa.
 - Ibland känns det som det är meningen att jag inte ska vara med i OS, säger en besviken Jelili till Radiosporten

Jelilis problem började redan i vintras. Då drabbades han av depression och förberedelserna inför EM stördes så mycket att turneringen i Kroatien blev en flopp för honom.
Men siktet då var ändå helt inställt på de återstående OS-kvalen. Men den infektion som han nu drabbats av gjorde att han missade förra veckans kval i Bulgarien och nu riskerar han alltså också att utebli från tävlingen i Göteborg, som är sista chansen att nå OS.
 – Febern har visserligen släppt nu, men jag är fortfarande snorig och har konstant huvudvärk och kan inte träna alls, säger Jelili till Radiosporten.

I slutet av den här veckan kommer han fatta beslutet att åka till Göteborg eller ej. Han bedömer själv chanserna till 50 procent men kan inte alls garantera att han kommer komma upp i toppform.
 – Normalt sett behöver man tre veckor på sig i full träning för att komma perfekt förberedd, nu vet jag inte hur det blir säger Jelili.

Ytterligare svenskar har chansen att ta OS-platser i Göteborg. Hittills är en svensk klar för Aten, nämligen Patrick Bogere som blev klar i helgen.

Radiosporten
radiosporten@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista