Knackig uppladdning för Mif

På skärtorsdagskvällen kan Mif Redhawks bli klara för elitserien i hockey.
Men uppladdningen inför kvalmatchen mot Mora är allt annat än hundraprocentig.

Malmö landar på Arlanda tio över ett. Sedan ska all utrustning lastas av flyget och på bussen som ska ta spelarna till Mora. En resa på 31 mil som normalt tar fyra timmar och tjugo minuter.
Kommer man iväg från Arlanda klockan två så är bussen alltså framme i Mora 18.20 - den tid man normalt går in på isen för att värma upp.

Men det kunde varit värre. I tisdags fick Moras klubbdirektör Jan Simons en fråga från TV4 Plus om man kunde börja redan 18.30. Så att hockeyn skulle vara färdigspelad när nästa match i TV-kanalen, Henke Larssons Celtic i Uefacupen mot Villareal klockan nio, börjar. Visst, sa Simons.
Omöjligt, svarade Malmö när man igår fick reda på den nya starttiden, och matchen flyttades tillbaka till klockan sju igen.

Så nu står TV4 Plus där med en halvtimmes sändning från en hockeymatch som inte spelas. Och som man inte kan sända till slutet om man vill visa Henke Larsson. Och Malmö, de får väl byta om i bussen, för ankomsten till Mora kan bli ännu senare. Det är påsktrafik mot fjällen i eftermiddag.
Vem sa att dokusåpan MIF Redhawks var nerlagd?

Radiosporten
radiosporten@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".