Tufft läge inför singlarna

Sverige måste vinna båda de återstående singelmatcherna i Davis Cup-mötet med USA. Detta efter att de amerikanske tvillingarna Bob och Mike Bryan gett USA ledningen med 2–1 efter dubbeln.

I singel är varken Bob eller Mike Bryan rankade bland de 100 bästa i världen, men tillsammans utgör de världens bästa dubbelpar. Det fick det nykomponerade svenska dubbelparet Thomas Johansson och Jonas Björkman känna på i lördagskvällens möte i Davis Cup-kvartsfinalen i Delray Beach, Florida. Amerikanerna vann komfortabelt i tre raka set med siffrorna 6-3, 6-4, 6-4.

Sverige måste nu vinna de två återstående singlarna för att avancera till semifinal mot Vitryssland. Det innebär att världstvåan Andy Roddick först och främst måste besegras. Det är, enligt planerna, Jonas Björkman som ställs mot Roddick för att förhoppningsvis utjämna. Sedan är det Thomas Enqvists tur att möta Mardy Fish. DC-kaptenen Mats Wilander har rätt att byta ut någon av spelarna och har uppmanat alla i laget att vara beredda, men det troliga är kanske ändå att Björkman, som slog Fish i den första singeln, får göra sin tredje match på lika många dagar och tillsammans med Thomas Enqvist försöka vända underläget.

Matcherna startar kl 20.00 svensk tid.

Ställningen övriga DC-kvartsfinaler:
Spanien–Holland 2–1
Schweiz–Frankrike 2–2
Virtyssland–Argentina 5–0

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".