Spanien och Frankrike till DC-semifinal

Juan Carlos Ferrero blev hjälte då han förde Spanien till semifinal i Davis Cup efter en femsetare mot Martin Verkerk. I semin möter Spanien Frankrike som slog ut Schweiz.
Sedan tidigare är Vitryssland klara för semifinal efter
5–0 mot Argentina.

Spaniens Ferrero vann det inledande setet mot Verkerk men tappade sedan det andra i tie-break och förlorade även det tredje setet. Men Ferrero var den starkare och vände underläget till seger. Det femte setet vann han med klara 6–1.
Juan Carlos Ferrero–Martin Verkerk
6–4, 6–7 (5–7), 4–6, 7–5, 6–1.

Nicolas Escude vann den avgörande singelmatchen mot Michel Kratochvil i mötet mellan Frankrike och Schweiz. Dessförinnan hade Roger Federer kvitterat Frankrikes ledning genom seger 3–0 i set mot Arnaud Clement.
Escude vann matchen i tre raka, men det krävdes tie-break både i första och tredje set. Frankrike ställs nu mot Spanien i semifinal.

Vitryssland vann med 5–0 hemma mot Argentina, och anmärkningvärt är att landet bara tappade ett enda set, och det i den sista betydelselösa singeln mellan Vladimir Votchkov och Juan Monaco. Vitryssland ställs mot vinnaren USA–Sverige.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".