Ida-Theres Karlsson.

Guld till Ida-Theres Karlsson

Ida-Theres Karlsson såg till att det blev ett tredje svenskt guld vid brottnings-EM i Haparanda. Ida-Theres vann finalen i 55-kilosklassen mot ukrainskan Tatjana Lazareva på fall i förlängningen.

Det var Ida-Theres Karlsson som tog grepp om finalen. Hon fick en 1–0-ledning efter en neddragning i den första perioden och var den mest aktiva av de två brottarna. Efter en ukrainsk mattflykt fick Ida-Theres ytterligare en poäng, men efter full tid (sex minuter) hade hon inte de tre poäng som krävs för seger.

Matchen gick till förlängning och brottarna kopplade krysstag, och även där visade Ida-Theres Karlsson att hon var den som skulle ha guldet. Svenskan tog sin andra seger någonsin mot den svåra ukrainskan. EM-guldet är hennes första mästerskapstitel som senior och det var Sveriges tredje guld vid årets brottnings-EM. De två andra vanns av Martin Lidberg (96 kg) och Helena Allandi (59 kg).
På söndagen också Sara Eriksson brons i 63 kilosklassen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista