Förvirring inför Womens Cup

Umeå IKs finalmotståndare Frankfurt vägrar att spela finalen i Uefa Womens Cup på Gammliavallens konstgräs och laget får stöd av Uefa.

Ett förslag att lösa konflikten är att matchen spelas på annan ort, men Umeå vägrar detta eftersom man då skulle missa stora intäkter. Roland Arnqvist, fotbollsansvarig i Umeå IK, säger till Radiosporten att man hellre lämnar ”walk over” än flyttar matchen. 

Läget är just nu låst men Uefa verkar ha insett vidden av problemet och säger till Radiosporten att man inom de närmaste dagarna kommer att skicka en representant till Umeå för att lösa frågan.
Exakt vad man kommer att förelå för lösning vill man från Uefas sida inte avslöja.

Bakgrunden till konflikten är att samtidigt som Uefa uppmanat de nordiska länderna att anlägga fler konstgräsplaner införde man en regel som gav gästande lag rätten att vägra spela på underlaget. Därför har Frankfurt Uefa på sin sida i konflikten.

Radiosporten
radiosporten@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista