Hur stort kommer intresset att vara för VM?

Jag läste på www.sydsvenskan.se/sport  att finalen i herrarnas World cup kommer att spelas i Malmö den 8 december. Enligt VM-organisationen blir det ett bra tillfälle att testa allt inför mästerskapet i januari. Bland annat ska ju VM-finalen spelas i Malmö.

Och det kanske är ett bra sätt att locka publik också. När Sverige fick lämna EM i Österrike i januari i år efter gruppspelet var kanske Arne Elovsson, vd för handbolls-VM i Sverige, mest besviken av alla. Han trodde nämligen att biljettförsäljningen kunde påverkas negativt av det.

"Vi hoppades att vi skulle få draghjälp från svenska framgångar i EM, det hade gett kicken vi behöver sen när vi kommer igång med biljettförsäljningen. Eftersom Sverige åkte ut i gruppspelet står vi idag kvar där vi var innan tuneringen och har gått miste om den draghjälpen", sa han då.
http://sverigesradio.se/sida/gruppsida.aspx?programid=179&grupp=8919&artikel=3393516&sida=4

Nu var det ett tag sen vi fick se landslaget, som ju slipper kvala till VM. Vi får hoppas att EM-kvalet som börjar i oktober och World cup blir spännande och upphaussat så att Elovsson slipper få rätt.

Tror NI att intresset kommer att vara stort för VM?


Sophie Gill

sophie.gill@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".