Pratglada tvillingar och en vass Boson

När jag såg Hammarby möta Guif i premiären satt två pratglada tjejer bakom mig på läktaren. De är tvillingar och jag kände direkt igen dem från Eskilstuna. Därför visste jag att de här systrarna är lika bra på plan som de är på att prata...=)

Tvillingarna är Emma och Lina Hawia-Svensson som lämnade Torshälla (liten ort utanför Eskilstuna där för övrigt halva min släkt kommer ifrån) och Göksten för Skuru. De är från Mariefred men har ständigt varit omskrivna i Eskilstunatidningarna för sin talang.

I Skuru är de två av många duktiga 90-talister som vill slå sig in i elitserien. Bland annat finns det ytterligare ett tvillingpar - Johanna och Emelie Westberg - som är mycket lovande. Och naturligtvis Nathalie Hagman, som på allvar fått chansen i A-landslaget.

Skuru tog i kväll emot Spårvägen i säsongens första Stockholmsderby. Såg tyvärr inte matchen, hade fullt upp på redaktionen, men är spänd på att se Matilda Boson i Spårvägen. Vad har hon gett för avtryck hittills? Någon som sett henne spela?

I segern mot Skuru verkar hon i alla fall ha imponerat med sina nio mål på tio försök. Måste snart pallra mig i väg till Brännkyrkahallen tror jag.


Sophie Gill
sophie.gill@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".