Cykel

Brons till Emma Johansson i cykel-VM

Emma Johansson tog en bronsmedalj i damernas linjelopp på 127,2 kilometer i cykel-VM i Melbourne på lördagen.

Tredjeplatsen är en revansch för Emma Johansson som hade det tufft förra året. Fjolårs-VM blev till exempel en mardröm för henne med två cyklar som lade av.

– Hon gör en jättestrong insats. Det är ju en av världens bästa damcyklister vilket hon visar. Vi var ju här för att ta guldet men ett brons är också stort, säger Madeleine Lindberg som är sportchef på svenska cykelförbundet.

I år gick det dock bättre och länge såg det ut som Johansson skulle vara med och spurta om guldet. Johansson blev dock instängd av holländskan Marianne Vos och lämnade efter loppet in en protest vilken dock blev avslagen.

– Vi kände att vi inte tyckte att gått riktigt gått rätt till. Men kommisarierna har tittat på det hela och de tyckte det gick schysst till så då får vi godta det, säger Lindberg.

När bronset hinner sjunka in är dock Johansson säkert nöjd med loppet. Vann gjorde Giorgia Bronzini, Italien, och tvåa blev Vos.

VM damer (127,2 km)
1) Giorgia Bronzini, Italien, 3.32.01,
2) Marianne Vos, Holland, s.t.,
3) Emma Johansson, Sverige, s.t.,
4) Nicole Cooke, Storbritannien, s.t.,
5) Judith Arndt, Tyskland, +0.01.
Övriga svenska placeringar:
45) Sara Mustonen +9.39,
52) Marie Lindberg +11.36,
54) Emilia Fahlin s.t.

Robert Tennisberg
robert.tennisberg@sr.se
Elof Hellström
elof.hellstrom@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".