Cykel

Emma Johansson om incidenten på upploppet: "Jag är fortfarande lite irriterad"

Emma Johansson var nära VM-guldet i linjeloppet i Australien men blev instängd på upploppet. "Det var lite surt", sa Johansson som i efterhand ändå kände sig nöjd med henens första VM-medalj.

Under det dramatiska upploppet gestikulerade Emma Johansson en hel till till holländskan Marianne Vos som stängde in henne.

Är du fortfarande irriterad?

– Ja, det är jag nog fortfarande lite grann. Men det är ju fel om du inte blir irriterad när du blir instängd så där. Men det lägger sig nog så småningom, säger Johansson som hoppas på att få revanch i framtiden.

De andra svenskorna hade inte sina mest lyckade lopp vilket innebar att Johansson under långa stunder i princip fick köra själv.

– Det är klart man önskar att ha med någon mer som kan hjälpa en att köra fram. Men det är bara att gilla läget och hoppas att det räcker, säger Emma vars gillade läge alltså räckte till ett VM-brons.

Vad betyder den här framgången?

– Det betyder väl egentligen så mycket att jag är ett steg närmare ett VM-guld och ett OS-guld. Att vinna tävlingar är det bästa som finns och det är det jag kommer fortsätta att försöka göra.

Robert Tennisberg
robert.tennisberg@sr.se

Elof Hellström
elof.hellstrom@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".