Ingen slår Sävehof, alla klår Sävehof

I herrarnas elitserie har Sävehof gått på som en ångvält – tung och ostoppbar. I Champions league är det Sävehof som har malts ner av ännu tyngre maskiner.

Det var väl ingen som trodde att Sävehof skulle ha någon större chans i sin första CL-match på bortaplan. Franska mästarlaget Montpellier HB är alltför starkt, och det visade sig med all oönskad tydlighet i lördagskvällens match.

Partillegänget tog visserligen ledningen med 3–1, men sedan körde det fast i det sydfranska försvaret; stora, tunga, starka spelare som inte lade några cent emellan. Och när svenskarna tappade bollen, sölade Montpellier aldrig i omställningen utan kontrade snabbt in avsluten.

Nikola Karabatic, kanske världens bäste spelare, behövde inte dominera. Det blev 33–21 ändå, trots att Sävehofmålvakten Tomas Forsberg gjorde massor av fantomräddningar.

Ska inte årets CL-äventyr bara bli en tråkig statistinsats, måste Sävehof oundgängligen vinna nästa match mot Tatran Presov från Slovakien. Tyvärr ser det tufft ut. Två matcher har visat att avståndet mellan svensk elitserie och europeisk elit är avgrundslik.


Paul Zyra
paul.zyra@sr.se