golf

Hanson: "Vi ska ta det här"

Europa i stor ledning och en taggad svensk inför avslutningen. Peter Hanson vet vad som krävs för att ta hem segern mot USA.

Peter Hanson tog karriärens första seger i Ryder cup när han tillsammans med spanjoren Miguel Angel Jimenez vann gårdagens bästboll.

– Vi hjälptes åt. Jag gjorde en bra birdie på 15:e och sen slog han två fantastiska slag på 16:e och 17:e när jag slog lite halvtaskiga slag. Det var en bra mix, säger Peter Hanson till Radiosporten.

Paret ordnade därmed ytterligare poäng till Europa, som inför dagens avslutning .

– Det betyder enormt mycket, framförallt att se Westwood och Donald fullständigt krossa Tiger. Det var ganska skönt för mig också som fick stryk av Tiger i går. Vi kom ut lite starkare än vad de gjorde, säger Hanson.

Nu behöver ni fem segrar för att ta det här, gör ni det?

– Vi ska försöka gå ut och vinna, vinna hälften av poängen minst och verkligen ta det här. För blir det att vi siktar på att bara ta fem poäng till är det lätta att falla kort, säger Hanson.

Svensken möter Phil Mickelson kl 11.53 i dag.

– Jag ska koncentrera mig på min match och försöka ta hem min poäng, det är det enda jag kan göra, säger Hanson.

Övriga matcher i dag:

Gunnar Brink
gunnar.brink@sr.se

Sophie Gill
sophie.gill@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".