bandy

Bandy-VM kan bantas från sex till fyra lag

Om två veckor ska internationella bandyförbundet belsuta om VM:s A-grupp ska bantas till fyra lag. Tanken är att fler länder ska lockas att stå som arrangör.

Om två veckor ska internationella bandyförbundet ta ställning till ett svenskt-amerikanskt initiativ som går ut på att framtidens Bandy-VM ska bli en kortare turnering.

– A-gruppen som idag består av sex lag ska bestå av fyra lag för att få till dels jämnare matcher men också ett kortare VM med bättre ekonomi. Det innebär att fler länder har möjlighet att ekonomisk klara av att arrangera det, säger svenska bandyförbundets Lasse Olofsson till Radiosporten.

Skulle Sverige kunna ta VM 2012 om det bara blir fyra lag?

– Möjligheten ökar betydligt att få ekonomi i ett VM. Min bedömning är att om internationella förbundet bestämmer sig för den här kortare varianten så kommer det att finnas svenska städer som är intresserade av att arrangera ett VM 2012, säger Lasse Olofsson.

Mats Strandberg
mats.strandberg@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".