Frölunda agerar juridiskt mot Steen

Hockeyklubben Frölunda lämnade på onsdagen fallet Alexander Steen till jurister för att undersöka om Steen gjort sig skyldig till kontraktsbrott när han igår blev klar för Modo. Ärendet kan hamna i Ishockeyförbundets skiljenämnd eller till och med i civil domstol.
 – Vi måste se om det vi har är att betrakta som ett kontrakt eller ej, säger klubbens direktör Mats Adrian.

Enligt Frölunda har Steens agent Kalle Bodén via en e-post sagt att Frölunda kan räkna in Steen i nästa års trupp och detta måste enligt Adrian vara att betrakta som ett skriftligt gällande löfte.

Men Kalle Bodén säger att han inte räds en rättslig prövning eftersom ett kontrakt aldrig är juridiskt bindande förrän spelaren själv skrivit under.

Han påstår också att förhandlingarna mellan Steen och Frölunda strandade när klubben krävde en särskild klausul i kontraktet som skulle ge göteborgsklubben ekonomisk ersättning om Steen går till NHL-spel. Detta motsatte sig Steen enligt Bodén och eftersom Modo inte krävde detta valde den talangfulle spelaren spel där istället.

Mats Adrian säger dock att fallet är principiellt viktigt.
-Vi måste få prövat om en agents ord gäller, gör det inte det, finns det ingen anledning för oss att arbeta med agenter, säger han till Radiosporten.

Radiosporten
radiosporten@sr.se