1 av 2
2 av 2
basket

Dolphins vidare - "Ligan kan bli lidande"

66 gruppspelsmatcher i tre olika turneringar väntar svenska basketmästarna Norrköping Dolphins efter seger mot belgiska Akapi Aalstar.

– Vi måste spela bra i ligorna där ute i första hand, men när det blir dags för slutspel kommer vi att vara förberedda och starka, säger Dolphins klubbdirektör, Bo Sundberg.

Norrköping Dolphins är klart för gruppspelet i Euro Challange, efter att ha slagit ut belgiska Akapi Aalsrtar med sammanlagt 171-163. Akapi som leds av den svenske förbundskaptenen Brad Dean.

Dean kunde möjligen glädjas åt att landslagscentern Joakim Kjellbom glänste med 25 poäng och 14 returer.

Framgången för Dolphins ger också svenska rankingfördelar i Euro Challenge till kommande säsong.

Därmed är det klart att att Dolphins finns med i tre stycken turneringar. Euro Challange, Den Baltiska elitligan och den svenska basketligan.

Det här betyder i sin tur att norrköpingsspelarna kan se fram emot åtminstone 66 gruppspelasmatcher under säsongen och skulle laget gå hela vägen i alla tre turneringarna kommer antalet matcher att närma sig 100.


Kenneth Range
radiosporten@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".