Handboll

Ystad fortsätter att trivas i Halmstad

Ystad besegrade Drott på bortaplan med 26-21 och förbättrar en redan bra bortastatistik mot halmstadslaget.

Ystads fina säsongsinledning fortsätter. Borta mot Drott i Halmstad hade man inga problem att knipa två poäng genom en femmålsseger, 26-21.

Efter en något trög inledning sprang skåningarna ifrån med en sexmålsledning till 10-4. Drott reste sig och kvitterade till halvtidsvilan men kunde inte svara i andra halvlek då gästerna ryckte på nytt.

– Vi fick en del utvisningar i första halvlek, annars tycker jag att vi hade kontroll på matchen, säger Philip Nilsson, en av Ystads segerorganisatörer för kvällen.

Segern var Ystads tredje på fyra försök i Halmstads hemmaborg Arenan. 

Philip Nilsson, har ingen riktig förklaring till varför laget trivs så bra just borta mot Drott. 

– Det är en fin arena att spela i men jag vet inte riktigt varför, vi trivs här bara. Det känns bra att komma hit och det är inte så långt ifrån Ystad, säger han till Radiosporten.

Drott-Ystads IF 21-26 (13-14)

Drott: Gunnar Steinn Jonsson 6 (1), David Löfgren 4, Magnus Persson 4, Mikael Mattsson 3, Christoffer Johansson 2, Hans Karlsson, Jonny Olsson. Ystads IF: Philip Nilsson 8 (2), Palle Hansen 7, Ola Netterheim 3, Pierre Hammarstrand 3, Tim Rix 2, Sebastian Seifert 2, Konrad Rasmussen.

Paul Zyra
Andreas Lindman

radiosporten@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".