Borta bäst men hemma pest

Det är svårt att upprepa en succé. Just nu är det Drott i herrarnas elitserie som har svårt att nå upp till förra årets sensationella insats, när laget var fem minuter från SM-guld.

I mötet med Ystads IF underpresterade hallänningarna å det grövsta och var egentligen aldrig nära att kunna hota skåningarna. En pikant minusvariant var Hasse Karlsson, mittsexan som lämnade YIF och gick till Drott inför årets säsong.

Han fick inte många bollar att jobba med, och kom inte rätt till de passningar som kom fram. Karlssons ersättare Ola Netterheim var betydligt nyttigare för sitt Ystad. Inte minst i försvarsspelet där skåningarna bara släppte in 21 mål. Fast här är den stora förklaringen Jürgen Müller – den tyske målvakten gjorde en stormatch med massor av frilägesräddningar.

– – –

Det här var Drotts tredje hemmamatch denna säsong – och den tredje förlusten. På bortaplan har laget full pott! Till nästa hemmakamp får väl Drott samlas vid den gamla Sporthallen, kliva på spelarbussen och ta en längre tur över Hallandsåsen innan bussen stannar vid Halmstad Arena.

– – –

Efter matchen tog det en kvart innan tränaren Ulf Sivertsson kom ut från omklädningsrummet. Jag har aldrig förstått varför matchgenomgången alltid ska göras direkt efter kampen. De kan väl åtminstone få duscha först?

Fast 15 minuter är ingenting i jämfört med HK Malmös tränare Jan "Proppen" Karlsson. I onsdags höll han laget i omklädningsrummet 35 minuter. Det var sedan Malmö släppt halvtidsledning mot Aranäs till förlust med sju mål.

Det som gör "Proppens" handbollsskola så konstig, är att Malmö spelade borta. Resan Kungsbacka–Malmö tar minst tre timmar med buss. Varför inte ta matchanalysen där?

– – –

Det lustigaste i Halmstad Arena igår var annars en skånsk journalist, som intervjuade Ystads dansk Palle Hansen. På engelska! Nog kan danska vara lite svårt ibland, men det går faktiskt att förstå.

Paul Zyra
paul.zyra@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".