Radiosporten vann silverpris

Svenska Designpriset Silver gick till Radiosportens applikation för vinter-OS i kategorin Mobil/iPhone.

Prisutdelningen hölls på Moderna museet i går kväll. Designpriset delas ut i fem olika kategorier. Det är första året som Sveriges Radio är med och vinner pris i kategorin Mobil/iPhone.

– Sveriges Radio har ett starkt utbud, utmaningen är hela tiden att hitta nya, smarta sätt att hjälpa publiken till innehåll. Det här var ett sätt för Radiosporten att enkelt nå ut med vinter OS i en applikation för Android. I det här fallet tror jag att just enkelheten spelat en stor roll, säger Katarina Cooper, projektledare för mobila tjänster på Digitala medier.

Projektet var ett samarbete mellan Radiosportens Martin Hedberg, Marknads Art director Stefan Viterstedt och Apegroup.

– Vi kommer fortsätta att se till så att vårt starka innehåll når nya plattformar. Kul att få ännu ett kvitto på att vi är på rätt väg, säger Martin Hedberg.

Radiosporten har även vunnit Guldmobilen för bästa sporttjänst i mobilen 2006 och . För en vecka sedan fick Radiosporten

Radiosporten
radiosporten@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".