Underhållning på hög nivå

Det var inget fel på dramatiken som bjöds i Scandinavium när Sävehof tog sina första Champions leauge-poäng. Michael Apelgren fick avgöra matchen två gånger under en hysterisk slutminut. Först stegade han igenom och sköt 32–31 med 40 sekunder kvar.

Sedan gjorde han om det en gång till tre sekunder från slutet efter att Tatran Presov kvitterat.

Att det inte borde ha varit något slutsekundsdrama är en helt annan sak, Sävehof hade redan avgjort matchen när det Ukrainska domarparet började rycka sönder spelharmonin med rader av märkliga utvisningar. Det kan inte ha varit många minuter av andra halvlekens 30 som båda lagen hade sex utespelare på plan.

Sävehof som hade greppet tappade fattningen, om det är rätt eller fel att skylla på domaren lägger jag mig inte i, men Tatran Presov tjänade helt klart på det och kröp ikapp.

2 400 i Scandinavium är givetvis på tok för få när det bjuds på högklassig idrottsunderhållning, men Göteborgspubliken verkar svika oavsett vad det handlar om.

Frölunda hockeys publiksiffror kan visserligen förklaras med bristande sportsliga insatser, men Fotbollen tappar, och internationella evenemang (Damlandslaget i fotboll, U 21 fotboll eller Championsleauge handboll) verkar inte locka.

Det kanske är dags att slå ihjäl myten om evenemangsstaden Göteborg. Hur kommer det att se ut under VM i januari, kan verkligen ett svenskt handbollslandslag som tillbringat de senaste åren framgångsskugga fylla Scandinavium? Jag är inte säker.


Per Kahl
per.kahl@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".