Mathias Tjärnqvist.

Tjärnqvist ersätter Johansson

Sverige är klart för kvartsfinal i VM efter att USA besegrat Ryssland på lördagskvällen. I Tre Kronors match mot just USA på söndagskvällen får Andreas Johansson fortsätta vila sin skadade axel.
Han ersätts av Mathias Tjärnqvist, medan elitseriens mål och poängkung Magnus Kahnberg fortfarande är bredvid laget.

Förbundskapten Hardy Nilsson gläder sig över att kvartsfinalplatsen redan nu är ordnad, men matchen mot USA är ändå viktig.
 - Nu vill vi skaffa oss ett bra utgångsläge, det vill säga att försöka undvika Tjeckien och Kanada i kvarten.

Hardy Nilsson tror att spelet framför målen kommer att bli avgörande i mötet med USA.
 - De spelar en typisk nordamerikansk hockey med mycket fysiskt spel, försöker fullfölja över hela isen. Det är i spelet kring målen som vi måste ha en hög beredskap. De har mycket energi just där. Det är den stora biten, säger förbundskaptenen.
USA besegrade på lördagskvällen Ryssland med 3–2 efter att Chris Drury satt trean med mindre än fem minuter kvar av matchen.
I söndagskvällens match får Tre Kronors och Nashvilles Andreas Johansson fortsätta att vila på grund av axelskadan. I stället spelar Dallas Stars Mathias Tjärnqvist i kedjan tillsammans med Jörgen Jönsson och Daniel Alfredsson. Däremot är Frölundas Magnus Kahnberg fortfarande bänkad.

Efter mötet med USA väntar Slovakien på måndag innan det är dags för kvartsfinal för Sverige.
Sverige–USA hör du direkt i Radiosporten. Nedsläpp 20.15.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista